fr en
 

Sistem de alimentare cu apa potabila: de la retea, aproximativ 600 de gospodarii. Nu exista, insa, canalizare.

Comuna este electrificata in intregime, cu exceptia a aproximativ 90 de gospodarii izolate in munte.

Nu exista retea de alimentare cu gaze naturale. Incalzirea locuintelor se face cu lemne de foc sau, in unele cazuri, cu instalatii proprii de incalzire centrala alimentate, de asemenea, cu lemne.

 
   
   

In Bistra functioneaza 15 gatere, 20 de instalatii de debitare material lemnos de tip BANZIC, peste 20 de circulare si aproximativ 15 ateliere de tamplarie. Pe raza comunei isi mai desfasoara activitatea o unitate de confectii, un punct de sacrificare a animalelor si 25 de unitati de alimentatie publica, chioscuri si magazine mixte.

Ramuri economice :

  • Intreprinderi Mici si Mijlocii: 1 carmangerie
  • instalatii de debitat material lemnos: 59
  • ateliere de tamplarie : 23
  • atelier de confectii: 1
  • atelier de tricotaje: 1
  • prestari servicii
  • alimentatie publica si comert
  • cresterea animalelor.

Studiul elaborat de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Turism (INCDT) concluzioneaza ca marea sansa a zonei (si, deci si a comunei Bistra) consta in dezvoltarea turismului: “Zona este de mare interes turistic, dtorita numeroaselor vestigii si locuri istorice (…) la care se adauga pitorescul viilor Aries si Ampoi si al masivelor montane din jur. (…) De asemenea, arealul face parte din zona etnofolclorica “Tara Motilor”, care pastreaza numeroase elemente de etnografie si folclor cu valoare deosebita pentru turism: arhitectura treditionala, port popular, mestesuguri traditionale, manifestari si obiceiuri traditionale, ansambluri corale, dansuri populare, targuri etc. (…)
Principalele categorii de resurse turistice din zona genereaza si formele de baza ale turismului: turism rural cu valente etnofolclorice, turism cultural, turism industrial, turism montan, speoturism, turism stiintific, turism de tranzit, turism de vanatoare si pescuit sportiv, cicloturism, turism de odihna si recreere, turism de week-end.”
(INCDT – Model de dezvoltare turistica a zonei miniere Zlatna – Bucium – Rosia Montana – Baia de Aries …)

Powered by
Transilvania Interpres
s